- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celá průměr | 4 |
Hrozinky | 2 |
Strouhanka | 2 |
Cukr průměr | 15 |
Jablka | 50 |
Mouka pšeničná hladká | 5 |
Listové těsto průměr | 50 |
Dochucovadla:
skořice mletá
Energetická hodnota celkem: 1429 kJ
Bílkoviny (g): 4,
Tuky (g): 17,
Sacharidy (g): 42,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 31,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Listové těsto rozválíme na tenčí plát obdélníkového tvaru, 15-20 cm široký. Středem plátu nasypeme po celé délce strouhanku, naklademe oloupaná, jádřinců zbavená a na tenčí plátky nakrájená jablka a posypeme je směsí krupicového cukru se skořicí a opláchnutými, spařenými rozinkami. Jeden podélný okraj těsta přeložíme částečně přes náplň a potřeme rozmíchaným vejcem, druhý okraj přeložíme stejným způsobem a krátké okraje závinu stiskneme, aby šťáva z jablek během pečení nevytékala. Jablkový závin na povrchu potřeme zbylým rozmíchaným vejcem a upečeme v horké troubě dozlatova. Upečený závin nakrájíme na jednotlivé porce a posypeme prosátým cukrem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.